Rabarberpaj
Den svenska rabarbern är som allra bäst just nu. Jag gör en rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt denna vecka.
6 personer
- 4 hg rabarber
- 4-5 msk socker
- 1 msk majzena
- 4,5 dl havregryn
- 5 msk socker
- 120 g smör
- 6 portioner vaniljsås
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225oC.
- Skär rabarbern i bitar. Lägg i en pajform och strö över sockret blandat med majzena. Ställ in i ugnen medan du gör smuldegen (ca 10 minuter)
- Blanda havregryn, socker och smör till en smuldeg. Strö över rabarbern.
- Grädda i ugnen ca 20 minuter (täck med folie om ytan börjar bli mörk innan rabarbern är färdig).
- Servera med vaniljsås.
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Glutenfri
Använd glutenfria havregryn
Laktosfri
Använd laktosfritt smör och vaniljsås
Vegan
Använd mjölkfritt margarin och vaniljsås.
IBS
Använd glutenfria havregryn och laktosfritt smör och vaniljsås
Viktväktare
Ta en liten bit.
Fiskätare
Dryckesförslag
Till pajen är det nog godast med kaffe eller te.