Portabello med linser, rostad morot, selleripuré och rödvinssky

Fiskätare, Glutenfri, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Portabellon har huvudrollen och serveras med säsongens fina morötter, linser, selleripuré och rödvinssky.

 

6 personer

  • 8-12 portabellosvampar (beroende på storlek)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar konserverade linser
  • 8 hg morötter
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Selleripure
  • 3 medelstora potatisar
  • 5 hg rotselleri
  • 1 dl havregrädde
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rödvinssky
  • 4 dl rödvin
  • 4 dl vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • Salt
  • Svartpeppar
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

 

  • Sätt ugnen på 200oC
  • Skala morötterna och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och blanda runt. Salta.
  • Skala potatis och selleri och skär i mindre bitar (potatisen större än sellerin eftersom potatisen kokar fortare).
  • Skölj linserna och låt dem rinna av.
  • Koka rödvin, vatten och fond tills 3 dl återstår. Värm straxt för servering och vispa i margarinet.
  • Stek morötterna i ugnen i ca 20 minuter
  • Koka potatis och selleri mjuka i lätt saltat vatten (15-20 minuter)
  • Mixa till puré med havregrädde och margarin. Smaka eventuellt av med lite salt.
  • Drag av hattskinnet på Portabellon och stek sakta i olivolja och pressad vitlök. Ta upp svampen och värm linserna i stekpannan.
  • Servera med selleripuré, morötter, rödvinssky och gärna en sallad

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Välj annan varmrätt

Viktväktare

Använd kokvattnet till selleripurén och minska margarinet

Fiskätare

Dryckesförslag

Fontanafredda Barbaresco nr 75182, 169:-

Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng