Portabello med linser och ljummen potatissallad

Alla, Fiskätare, Glutenfri, Laktosfri, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

När portabellon får steka långsamt med vitlök sprider sig en härlig doft. Servera den med linser och en ljummen potatissallad

6 personer

  • 4-8 Portabellosvampar (beroende på storlek)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk konserverade linser
  • olivolja

Potatissallad

  • 6 – 8 hg potatis (gärna färskpotatis)
  • ca 140 g pesto
  • 1 påse ruccola
Portabello

Gör så här:

Portabello och linser

  • Drag av hattskinnet på Portabellon och stek sakta i olivolja och 1 pressad vitlöksklyfta.
  • Ta upp svampen och värm linserna i stekpannan.

Potatissalladen

  • Skala potatisen om du använder vinterpotatis eller tvätta färskpotatisen
  • Koka potatisen och blanda med pesto
  • Varva ruccola och potatis i en skål

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

IBS

Viktväktare

Använd kokvattnet till selleripurén och minska margarinet.

Fiskätare

Dryckesförslag

Fontanafredda Barbaresco nr 75182, 169:-

Dryckesförslag

Vinförslag: Fontanafredda, Barbaresco nr 75182, 169:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng