Portabello med belugalinser och chèwre, rostade jordärtskockor och parmesanchip
- 3 dl torkade belugalinser (behöver inte blötläggas)
- 2-3 msk dijonsenap
- 2-3 msk olivolja
- 1 klyfta vitlök
- 4-8 portabellosvampar (beroende på storlek)
- 3 dl riven Parmesan
- 500g jordärtskockor
- 4 skivor Chèwre
- 1 msk smör
![Portabello med belugalinser och chèwre, rostade jordärtskockor och parmesanchip](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/01/Portabello_med_belugalinser_chevre_jordartskockor_parmesanchips_.jpg)
Gör så här:
- Koka linserna enligt förpackningen. Blanda fransk senap med 1 pressad vitlöksklyfta och olivolja. Blanda med de kokta, varma linserna.
- Drag av hattskinnet på Portabellon och stek sakta i smör och 1 pressad vitlöksklyfta.
- Lägg högar med riven parmesanost på bakplåtspapper och baka i ugnen (200oC) till osten smält och blivit gyllene. Passa noga – det bränns lätt.
- Skala jordärtskockorna och skär i bitar. Droppa över olivolja och rosta i ugnen (200oC) tills de är färdiga (ca 20 min)
- När portabellon är klar lägg den på en plåt uppochner och täck med en skiva chèwre. Baka i ugnen tillsammans med jordärtskockorna sista 5 minuterna
- Servera linserna med portabellon ovanpå (rättvänd), jordärtskockor, parmesanchips och gärna en sallad.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Uteslut chèwre, använd laktosfritt smör
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Uteslut chèwre och pramesan, byt smör mot olivolja
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
IBS
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Viktväktare
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Dryckesförslag
Här kan man ange dryckesförslag om man vill göra det lite dolt.