Portabello med belugalinser och chèwre, rostade jordärtskockor och parmesanchip
- 3 dl torkade belugalinser (behöver inte blötläggas)
- 2-3 msk dijonsenap
- 2-3 msk olivolja
- 1 klyfta vitlök
- 4-8 portabellosvampar (beroende på storlek)
- 3 dl riven Parmesan
- 500g jordärtskockor
- 4 skivor Chèwre
- 1 msk smör
Gör så här:
- Koka linserna enligt förpackningen. Blanda fransk senap med 1 pressad vitlöksklyfta och olivolja. Blanda med de kokta, varma linserna.
- Drag av hattskinnet på Portabellon och stek sakta i smör och 1 pressad vitlöksklyfta.
- Lägg högar med riven parmesanost på bakplåtspapper och baka i ugnen (200oC) till osten smält och blivit gyllene. Passa noga – det bränns lätt.
- Skala jordärtskockorna och skär i bitar. Droppa över olivolja och rosta i ugnen (200oC) tills de är färdiga (ca 20 min)
- När portabellon är klar lägg den på en plåt uppochner och täck med en skiva chèwre. Baka i ugnen tillsammans med jordärtskockorna sista 5 minuterna
- Servera linserna med portabellon ovanpå (rättvänd), jordärtskockor, parmesanchips och gärna en sallad.
Glutenfri
Laktosfri
Uteslut chèwre, använd laktosfritt smör
Vegan
Uteslut chèwre och pramesan, byt smör mot olivolja
IBS
Viktväktare
Fiskätare
Dryckesförslag
Dryckesförslag
Här kan man ange dryckesförslag om man vill göra det lite dolt.