Pizzadeg
Degen till pizzan gör jag på surdeg, gärna dagen innan. Den kan stå och jäsa i kylen 12-24 timmar. Degen kan användas till förrätts- varmrätts- och efterrättspizza.
6-8 pizzor
- 300 g aktiv surdeg (vete eller dinkel)
- 4,5 dl kallt vatten
- 12 g jäst
- 3 msk olivolja
- 10-12 dl dinkel
- 1,5 tsk salt
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2018/02/2018-02-20-19.07.57.jpg)
Gör så här:
- Blanda alla ingredienserna utom saltet i en stor bunke (gärna 5 liter)
- Arbeta degen med maskin ca 10 minuter (gärna lite längre om du knådar för hand)
- Tillsätt saltet och arbeta degen ett par minuter till
- Plasta degbunken och ställ i kylen 12-24 timmar
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Glutenfri
Använd färdig glutenfri pizzadeg
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Laktosfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Vegan
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
IBS
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Viktväktare
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik