Pizzadeg
Degen till pizzan gör jag på surdeg, gärna dagen innan. Den kan stå och jäsa i kylen 12-24 timmar. Degen kan användas till förrätts- varmrätts- och efterrättspizza.
6-8 pizzor
- 300 g aktiv surdeg (vete eller dinkel)
- 4,5 dl kallt vatten
- 12 g jäst
- 3 msk olivolja
- 10-12 dl dinkel
- 1,5 tsk salt

Gör så här:
- Blanda alla ingredienserna utom saltet i en stor bunke (gärna 5 liter)
- Arbeta degen med maskin ca 10 minuter (gärna lite längre om du knådar för hand)
- Tillsätt saltet och arbeta degen ett par minuter till
- Plasta degbunken och ställ i kylen 12-24 timmar

Glutenfri
Använd färdig glutenfri pizzadeg

Laktosfri

Vegan

IBS

Viktväktare

Fiskätare
Så här läser du symbolerna

Grön
Använd

Gul
Anpassa receptet

Röd
Undvik