Degen till pizzan gör jag på surdeg, gärna dagen innan. Den kan stå och jäsa i kylen 12-24 timmar. Degen kan användas till förrätts- varmrätts- och efterrättspizza.

6-8 pizzor

  • 300 g aktiv surdeg (vete eller dinkel)
  • 4,5 dl kallt vatten
  • 12 g jäst
  • 3 msk olivolja
  • 10-12 dl dinkel
  • 1,5 tsk salt
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Blanda alla ingredienserna utom saltet i en stor bunke (gärna 5 liter)
  • Arbeta degen med maskin ca 10 minuter (gärna lite längre om du knådar för hand)
  • Tillsätt saltet och arbeta degen ett par minuter till
  • Plasta degbunken och ställ i kylen 12-24 timmar

Glutenfri

Använd färdig glutenfri pizzadeg

Laktosfri

Vegan

IBS

Viktväktare

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng