Pizza är bjudmat för alla. Låt gästerna lägga på valfri topping. Bara fantasin sätter gränserna.

6 personer

  • 6 pizzabottnar, köpta eller hemgjorda (se separat recept)

Pizza bianco – topping (räcker till 6 pizzor)

  • 1 dl crème fraiche / sojafraiche
  • 1 burk (ca 300 g) marinerade kronärtskockor / marinerad paprika
  • 3 hg champinjoner /zucchini
  • 1 msk olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • 1,5 dl oliver (helst med kärnor)
  • 3 paket (ca 125 g i varje) mozzarella /sojaost ”mozzarella”
  • 1 påse (ca 60 g) pinjenötter
  • 1 påse (ca 65 g) ruccola
  • 1 dl hyvlad parmesan/sojaost

Förslag till annan topping

  • Tomatpuré
  • Prosciutto
  • Salami
  • Sardeller
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 250-300oC.
  • Ställ in 2 plåtar i ugnen
  • Fräs champinjoner /zucchini i olivolja – krydda med salt och svartpeppar
  • Lägg pizzabottnarna på bakplåtsppaper – dela gärna bottnarna så att alla kan börja äta samtidigt
  • Bred crème fraiche eller tomatpuré på pizzabottnarna – spara en kant runt om
  • Lägg på valfri topping men spara ruccola och parmesan/sojaost till efter gräddningen
  • Flytta över bakplåtspappren med pizzorna till de varma plåtarna
  • Grädda pizzorna ca 15 minuter eller tills kanterna är frasiga
  • Ta ut pizzorna och lägg på ruccola och parmesan/sojaost
  • Servera rykande varma

 

Glutenfri

Använd glutenfri pizzabotten

Laktosfri

Använd laktosfri crème fraiche och sojaost

Vegan

Använd sojafraiche och sojaost

IBS

Använd glutenfri pizzabotten eller gör egen med surdeg och dinkel. Använd laktosfri crème fraiche och byt champinjoner och kronärtskockor mot zucchini och paprika.

Viktväktare

Ta lite ost och öka ruccolan

Fiskätare

Välj grönsaker, sardeller och ost på pizzan

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Vinförslag: Briccotondo Barbera nr 2773, 89:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng