Pavlova med glass, grädde och frukt
Till Pavlovan använder du de bär och frukter du tycker om t. ex. passionsfrukt , kivi och hallon.
6 personer
- 3 äggvitor
- 3 dl strösocker
- 1 tsk citronsaft
- 2 tsk maizena
Vaniljglass
Grädde
Frukt eller bär efter säsong
![Pavlova med glass, grädde och frukt](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/pavlova_glass_frukt.jpg)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150oC.
- Vispa äggvitorna tills de är riktigt styva. Tillsätt det mesta av sockret (spara 1 msk) lite i taget medan du vispar. Tillsätt citronsaften och fortsätt vispa tills marängen är glansig. Blanda maizena med det sista sockret och rör ner i marängsmeten.
- Spritsa eller bred ut marängen på ett bakplåtspapper. Lägg mer smet runt kanten så att den blir högre än mitten.
- Grädda i ugnen. Efter 15 minuter sänker du värmen till 100oC. Fortsätt grädda i 30 – 40 minuter. Marängen ska vara spröd utanpå och lite krämig innuti.
- Låt kallna på galler.
- Fyll marängbotten med glass, grädde och frukt eller bär. Servera genast.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Använd laktosfri grädde och glass.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Vegan
Välj en annan desert
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Använd laktosfri grädde och glass.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Liten portion?
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)