Pavlova med glass, grädde och frukt

Alla, Dessert, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Recept, Viktväktare

Till Pavlovan använder du de bär och frukter du tycker om t. ex. passionsfrukt , kivi och hallon.

6 personer

  • 3 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 tsk maizena

 

Vaniljglass

Grädde

Frukt eller bär efter säsong

Pavlova med glass, grädde och frukt

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150oC.
  • Vispa äggvitorna tills de är riktigt styva. Tillsätt det mesta av sockret (spara 1 msk) lite i taget medan du vispar. Tillsätt citronsaften och fortsätt vispa tills marängen är glansig. Blanda maizena med det sista sockret och rör ner i marängsmeten.
  • Spritsa eller bred ut marängen på ett bakplåtspapper. Lägg mer smet runt kanten så att den blir högre än mitten.
  • Grädda i ugnen. Efter 15 minuter sänker du värmen till 100oC. Fortsätt grädda i 30 – 40 minuter. Marängen ska vara spröd utanpå och lite krämig innuti.
  • Låt kallna på galler.
  • Fyll marängbotten med glass, grädde och frukt eller bär. Servera genast.

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfri grädde och glass.

Vegan

Välj en annan desert

IBS

Använd laktosfri grädde och glass.

Viktväktare

Liten portion?

Fiskätare

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng