Pavlova med glass, grädde och frukt
Till Pavlovan använder du de bär och frukter du tycker om t. ex. passionsfrukt , kivi och hallon.
6 personer
- 3 äggvitor
- 3 dl strösocker
- 1 tsk citronsaft
- 2 tsk maizena
Vaniljglass
Grädde
Frukt eller bär efter säsong
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150oC.
- Vispa äggvitorna tills de är riktigt styva. Tillsätt det mesta av sockret (spara 1 msk) lite i taget medan du vispar. Tillsätt citronsaften och fortsätt vispa tills marängen är glansig. Blanda maizena med det sista sockret och rör ner i marängsmeten.
- Spritsa eller bred ut marängen på ett bakplåtspapper. Lägg mer smet runt kanten så att den blir högre än mitten.
- Grädda i ugnen. Efter 15 minuter sänker du värmen till 100oC. Fortsätt grädda i 30 – 40 minuter. Marängen ska vara spröd utanpå och lite krämig innuti.
- Låt kallna på galler.
- Fyll marängbotten med glass, grädde och frukt eller bär. Servera genast.
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfri grädde och glass.
Vegan
Välj en annan desert
IBS
Använd laktosfri grädde och glass.
Viktväktare
Liten portion?