Pasta
Pasta kan göras på många sätt. Här blandas degen på bakbordet. Servera gärna pastan med ett par olika såser.
6 personer
- 6,5 dl vetemjöl special eller durumvete (spara lite till kavlingen)
- 4 ägg
- 1 krm salt
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2018/01/pasta.jpg)
Gör så här:
- Häll ut mjölet på bakbordet
- Gör en grop i mitten
- Knäck äggen i gropen och salt
- Rör ihop salt och ägg med en gaffel och fortsätt röra in mjöl från kanterna
- Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig
- Gör en boll av degen och låt den vila 30 minuter under en fuktig duk
- Dela degen i fyra delar och kavla ut varje till en tunn kaka (ca 2 mm)
- Skär degen i remsor eller annan form
- Du kan också kavla degen i pastamaskin
- Låt pastan hänga och torka en stund (medan du gör såsen)
- Koka pastan ”al dente” ca 3-5 minuter beroende på tjocklek
- Servera pastan med valfri sås
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Glutenfri
Använd glutenfri pasta
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Laktosfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Vegan
Använd äggfri pasta
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
IBS
Använd glutenfri pasta
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Liten portion ?
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik