Fräst bladspenat med crème fraiche, vitlök och valnötter är en snabblagad och härligt god sås till pasta.

6 personer

  • 3-4 hg färsk spenat
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor (rivna eller pressade)
  • 4 dl crème fraiche/sojafraiche
  • 2 dl riven parmesan/mjölkfri ost
  • Salt och grovmalen svartpeppar

Till servering

  • 1 dl valnötter (grovt krossade)
  • 6 portioner pasta (egengjord eller köpt)

 

OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Fräs bladspenaten i olivolja
  • Tillsätt vitlök och låt fräsa några minuter
  • Tillsätt crème fraiche/sojafraiche och låt koka lite till
  • Blanda i parmesan/mjölkfri ost
  • Smaka av med salt och svartpeppar

Till servering

  • Strö över krossade valnötter
  • Servera med pasta och riven parmesan/mjölkfri ost

Glutenfri

Använd glutenfri pasta (t. ex. Semper)

Laktosfri

Använd laktosfri crème fraiche

Vegan

Använd sojafraiche och mjölkfri ost

IBS

Använd glutenfri pasta (t. ex. Semper) och laktosfri crème fraiche

Viktväktare

Använd mager crème fraiche och tag lite pasta

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Vinförslag: Château Coucheroy nr 4136, 129:-

Alkoholfritt: Öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng