Pasta med spenatröra
Fräst bladspenat med crème fraiche, vitlök och valnötter är en snabblagad och härligt god sås till pasta.
6 personer
- 3-4 hg färsk spenat
- 2 msk olivolja
- 3 vitlöksklyftor (rivna eller pressade)
- 4 dl crème fraiche/sojafraiche
- 2 dl riven parmesan/mjölkfri ost
- Salt och grovmalen svartpeppar
Till servering
- 1 dl valnötter (grovt krossade)
- 6 portioner pasta (egengjord eller köpt)
Gör så här:
- Fräs bladspenaten i olivolja
- Tillsätt vitlök och låt fräsa några minuter
- Tillsätt crème fraiche/sojafraiche och låt koka lite till
- Blanda i parmesan/mjölkfri ost
- Smaka av med salt och svartpeppar
Till servering
- Strö över krossade valnötter
- Servera med pasta och riven parmesan/mjölkfri ost
Glutenfri
Använd glutenfri pasta (t. ex. Semper)
Laktosfri
Använd laktosfri crème fraiche
Vegan
Använd sojafraiche och mjölkfri ost
IBS
Använd glutenfri pasta (t. ex. Semper) och laktosfri crème fraiche
Viktväktare
Använd mager crème fraiche och tag lite pasta
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Dryckesförslag
Vinförslag: Château Coucheroy nr 4136, 129:-
Alkoholfritt: Öl