Härlig skaldjurssås som du gör på ingredienser som är enkla att ha hemma.

6 personer

  • 3 burkar musslor (Abba, à ca 145 g avrunnen vikt) -spara spadet
  • 2 burkar kräftstjärtar i lag (à ca 170 g avrunnen vikt)
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 knippa dill
  • Salt och peppar (svart eller vit)

Till servering

  • 2 dl frysta ärtor
  • 6 portioner pasta (egengjord eller köpt)
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Häll av spadet från musslorna (kolla så att det inte finns skalrester)
  • Blanda musselspad och vitt vin i en kastrull och koka ner till 1 dl
  • Tillsätt vispgrädde och koka ihop till en tjock sås
  • Tag undan några dillkvistar till garnering och hacka resten fint
  • Häll av saltlagen på kräftstjärtarna (släng lagen)
  • Blanda försiktigt ner dill, kräftstjärtar och musslor i såsen
  • Värm skaldjurssåsen men låt den inte koka (då blir skaldjuren sega)

Till servering

  • Värm ärtorna och blanda med den kokta pastan
  • Garnera med dillkvistar

Glutenfri

Använd glutenfri pasta (t.ex. Semper)

Laktosfri

Använd laktosfri grädde

Vegan

Använd annan pastasås t. ex med spenat

IBS

Använd glutenfri pasta (t.ex. Semper) och laktosfri grädde. Uteslut ärtorna.

Viktväktare

Ersätt vispgrädden med matlagningsgrädde eller mjölk

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Vinförslag: Château Coucheroy nr 4136, 129:-

Alkoholfritt: Öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng