Pasta kan göras på många sätt. Här blandas degen på bakbordet. Servera gärna pastan med ett par olika såser.

6 personer

  • 6,5 dl vetemjöl special eller durumvete (spara lite till kavlingen)
  • 4 ägg
  • 1 krm salt
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Häll ut mjölet på bakbordet
  • Gör en grop i mitten
  • Knäck äggen i gropen och salt
  • Rör ihop salt och ägg med en gaffel och fortsätt röra in mjöl från kanterna
  • Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig
  • Gör en boll av degen och låt den vila 30 minuter under en fuktig duk
  • Dela degen i fyra delar och kavla ut varje till en tunn kaka (ca 2 mm)
  • Skär degen i remsor eller annan form
  • Du kan också kavla degen i pastamaskin
  • Låt pastan hänga och torka en stund (medan du gör såsen)
  • Koka pastan ”al dente” ca 3-5 minuter beroende på tjocklek
  • Servera pastan med valfri sås

Glutenfri

Använd glutenfri pasta

Laktosfri

Vegan

Använd äggfri pasta

IBS

Använd glutenfri pasta

Viktväktare

Liten portion ?

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng