Till efterrätt serverar jag ett ”stekt ägg”.

6 personer

  • Tårtbotten vanlig, glutenfri eller vegan
  • Aprikoser
  • Vispad grädde/havregrädde
Påskbakelse

Gör så här:

  • Dela tårbotten i bakelser
  • Lägg på vispad grädde/havregrädde och en aprikoshalva

6 personer

Tårtbotten vanlig och glutenfri

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl varmt vatten

Gör så här:

  • Klä en långpanna med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225oC
  • Vispa ägg och socker poröst.
  • Blanda mjölsorterna med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten.
  • Tillsätt vattnet och häll smeten i formen.
  • Grädda i 225oC i ca 15 minuter eller till tårtbotten är genomgräddad.

6 personer

Tårtbotten vegan

  • 2 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk rapsolja
  • 3 dl havre- eller sojamjölk

Gör så här:

  • Klä en långpanna med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225oC
  • Blanda de torra ingredienserna.
  • Vispa ner rapsolja och havre- /sojamjölk och häll smeten i formen.
  • Grädda i 225oC i ca 15 minuter eller till tårtbotten är genomgräddad.

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Glutenfri

Använd glutenfri tårtbotten

Laktosfri

Använd laktosfria mjölkprodukter

Vegan

Använd vegan tårtbotten och havregrädde

IBS

Använd glutenfri tårtbotten och laktosfria mjölkprodukter. Byt aprikoser mot mandarinklyftor.

Viktväktare

Gör en liten bakelse

Fiskätare

Dryckesförslag

Till bakelsen är det godast med kaffe eller te

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng