Pannacotta med rabarber och kardemummasmul
Här möter syrlig rabarber krämigt len pannacotta och knaprigt kardemummasmul.
6 personer
- 6 rabarberstänger
- 3 msk strösocker
- 3 dl grädde (valfri fetthalt) eller vegogrädde
- 1 vaniljstång (1 msk vaniljsocker)
- 6 msk gelésocker
- 3 dl turkisk yoghurt eller soygurt (vego)
- 3 krossade kardemummakakor
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/05/Pannacotta-med-rabarber.jpg)
Gör så här:
- Skär rabarbern i bitar
- Lägg i en skål och strö över sockret
- Kör på hög effekt i mikron tills rabarbern kokat sönder (ca 4 min)
- Fördela rabarbern i portionsglas
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna
- Blanda vaniljstång och frön med grädden och gelésockret
- Koka upp och låt koka ca 1 minut
- Plocka upp vaniljstången
- Rör ner yoghurten lite i taget
- Häll försiktigt gräddblandningen över rabarbern i portionsglasen
- Ställ kallt – gärna över natten
- Strö över kaksmulor vid serveringen
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Glutenfri
Toppa med glutenfria kaksmulor
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Använd laktosfria mjölkprodukter
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Använd vegogrädde och soygurt och kakor bakade på mjölkfritt fett
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Använd laktosfria mjölkprodukter och glutenfria kakor
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Använd magra mjölkprodukter. Ta så lite socker som möjligt till rabarbern – smaka.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Chateau du Levant nr 4153, 110:-