Pannacotta med rabarber och kardemummasmul

Alla, Dessert, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Recept, Vegan, Viktväktare

Här möter syrlig rabarber krämigt len pannacotta och knaprigt kardemummasmul.

6 personer

  • 6 rabarberstänger
  • 3 msk strösocker
  • 3 dl grädde (valfri fetthalt) eller vegogrädde
  • 1 vaniljstång (1 msk vaniljsocker)
  • 6 msk gelésocker
  • 3 dl turkisk yoghurt eller soygurt (vego)
  • 3 krossade kardemummakakor

 

OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Skär rabarbern i bitar
  • Lägg i en skål och strö över sockret
  • Kör på hög effekt i mikron tills rabarbern kokat sönder (ca 4 min)
  • Fördela rabarbern i portionsglas
  • Dela vaniljstången och skrapa ur fröna
  • Blanda vaniljstång och frön med grädden och gelésockret
  • Koka upp och låt koka ca 1 minut
  • Plocka upp vaniljstången
  • Rör ner yoghurten lite i taget
  • Häll försiktigt gräddblandningen över rabarbern i portionsglasen
  • Ställ kallt – gärna över natten
  • Strö över kaksmulor vid serveringen

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Glutenfri

Toppa med glutenfria kaksmulor

Laktosfri

Använd laktosfria mjölkprodukter

Vegan

Använd vegogrädde och soygurt och kakor bakade på mjölkfritt fett

IBS

Använd laktosfria mjölkprodukter och glutenfria kakor

Viktväktare

Använd magra mjölkprodukter. Ta så lite socker som möjligt till rabarbern – smaka.

Fiskätare

Dryckesförslag

Chateau du Levant nr 4153, 110:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng