Pannacotta med rabarber och kardemummasmul
Här möter syrlig rabarber krämigt len pannacotta och knaprigt kardemummasmul.
6 personer
- 6 rabarberstänger
- 3 msk strösocker
- 3 dl grädde (valfri fetthalt) eller vegogrädde
- 1 vaniljstång (1 msk vaniljsocker)
- 6 msk gelésocker
- 3 dl turkisk yoghurt eller soygurt (vego)
- 3 krossade kardemummakakor
Gör så här:
- Skär rabarbern i bitar
- Lägg i en skål och strö över sockret
- Kör på hög effekt i mikron tills rabarbern kokat sönder (ca 4 min)
- Fördela rabarbern i portionsglas
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna
- Blanda vaniljstång och frön med grädden och gelésockret
- Koka upp och låt koka ca 1 minut
- Plocka upp vaniljstången
- Rör ner yoghurten lite i taget
- Häll försiktigt gräddblandningen över rabarbern i portionsglasen
- Ställ kallt – gärna över natten
- Strö över kaksmulor vid serveringen
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Glutenfri
Toppa med glutenfria kaksmulor
Laktosfri
Använd laktosfria mjölkprodukter
Vegan
Använd vegogrädde och soygurt och kakor bakade på mjölkfritt fett
IBS
Använd laktosfria mjölkprodukter och glutenfria kakor
Viktväktare
Använd magra mjölkprodukter. Ta så lite socker som möjligt till rabarbern – smaka.
Fiskätare
Dryckesförslag
Chateau du Levant nr 4153, 110:-