Pannacotta med blåbär
Pannacotta med blåbär, egenplockade eller köpta frysta bär, får avsluta veckans meny.
6 personer
- 3 dl grädde (valfri fetthalt) eller sojagrädde
- 1 vaniljstång
- 1 dl Multi gelesocker
- 3 dl turkisk yoghurt eller soygurt
- 3 dl blåbär
Gör så här:
- Fördela det mesta av blåbären i dessertskålar eller små glas (spara lite bär till garnering)
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna
- Blanda grädde/sojagrädde, vaniljstång, vaniljfrön och gelesocker och koka upp
- Låt koka ca 1 minut (tills sockret har löst sig)
- Fiska upp vaniljstången ur grädden
- Rör ner yoghurt/soygurt
- Fördela gräddblandningen ovanpå blåbären i glasen
- Ställ kallt för att stelna – minst 1 timma (gärna till nästa dag)
- Garnera med blåbär före servering
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfria mjölkprodukter
Vegan
Använd sojagrädde och soygurt
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Använd laktosfria mjölkprodukter
Viktväktare
Använd mager grädde
Fiskätare
Dryckesförslag
Asti Cinzano nr 7711, 79:-