Den spanska paellan kan göras på många olika sätt. Här har jag valt musslor och räkor.

6 personer

  • 800 g färska räkor
  • 1 nät blåmusslor
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 paket (0,5 g) saffran
  • 5 dl paellaris (eller risottoris)
  • 3 hg körsbärstomater
  • 8-9 dl kokande vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • Salt, nymalen svartpeppar
  • 3 dl frysta gröna ärtor
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Hacka lök och vitlök och skär paprikan i småbitar
  • Hetta upp olivolja i en stor stekpanna eller traktörpanna
  • Fräs lök, vitlök och paprika i oljan ett par minuter
  • Tillsätt saffran och paprikapulver
  • Tillsätt riset och fortsätt fräsa ett par minuter
  • Krydda med salt och peppar
  • Tillsätt vattnet, grönsaksfond och tomater
  • Låt koka upp och fortsätt småputtra under lock tills riset är klart (ca 15 minuter)
  • Kolla på slutet så att riset inte kokar torrt
  • Skrubba musslorna och tag bort dem som är trasiga eller inte stängs
  • Lägg musslorna i pannan och låt koka 5 minuter under lock
  • Tag bort de musslor som inte öppnat sig
  • Lägg i räkor och ärtor och lägg på locket igen
  • Stäng av värmen och låt pannan stå med locket på minuter tills räkor och ärtor är varma
  • Servera direkt ur pannan

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

Välj paella med sojafilé och vegokorv (se separat recept)

IBS

Uteslut vitlök, lök och fonden om den innehåller lök.

Viktväktare

Minska olivoljan till hälften

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Vinförslag: Couvent des Jacobins vitt nr 5798, 149:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng