Med tunt skivad rökt lax blir omeletten ett trevligt inslag på en buffé

6 personer (på buffé)

  • 8 ägg
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • nymalen svart- eller vitpeppar
  • 1-2 msk smör
  • 3 hg tunt skivad kallrökt lax
  • Persilja
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Vispa ihop äggen med vattnet och krydda med salt och peppar
  • Smält smör i en stor stekpanna
  • Häll i omelettsmeten i pannan och stek på låg – medelvärme
  • Rör i omeletten medan den stelnar
  • Skär laxen i strimlor
  • Lägg på laxen när omeletten är nästan klar
  • Omeletten kan serveras varm, ljummen eller kall
  • Strö grovhackad persilja över vid serveringen

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfritt smör

Vegan

IBS

Viktväktare

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Dryckesförslag

Vinförslag vitt: Chateau Bonnet nr 4151, 89:-
Alkoholfritt: Mariestads alkoholfria öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng