Marinerade jordgubbar med vaniljglass

Alla, Dessert, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Vegan, Viktväktare

Jordgubbar och glass till efterrätt. Jag har marinerat jordgubbarna i lime och lite socker – det blir lite extra festligt då.

6 personer

  • 2 l jordgubbar
  • 2 lime
  • 1/2 dl socker
  • 1 l vaniljglass
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Skölj jordgubbarna och tag bort fästet
  • Skär bären i halvor eller klyftor
  • Blanda sockret med rivet skal från limen och strö över jordgubbarna (spara lite sockerblandning till garnering)
  • Pressa saften från limen över och rör om
  • Låt bären marinera några timmar
  • Servera med vaniljglass

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfri glass

Vegan

Använd vegoglass

IBS

Använd laktosfri glass

Viktväktare

Fiskätare

Dryckesförslag

Kaffe eller te och kanske ett litet glas Punsch nr 593, 181:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng