Marinerade jordgubbar med vaniljglass
Jordgubbar och glass till efterrätt. Jag har marinerat jordgubbarna i lime och lite socker – det blir lite extra festligt då.
6 personer
- 2 l jordgubbar
- 2 lime
- 1/2 dl socker
- 1 l vaniljglass
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/06/Marinerade-jordgubbar.jpg)
Gör så här:
- Skölj jordgubbarna och tag bort fästet
- Skär bären i halvor eller klyftor
- Blanda sockret med rivet skal från limen och strö över jordgubbarna (spara lite sockerblandning till garnering)
- Pressa saften från limen över och rör om
- Låt bären marinera några timmar
- Servera med vaniljglass
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Använd laktosfri glass
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Använd vegoglass
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Använd laktosfri glass
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Viktväktare
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Kaffe eller te och kanske ett litet glas Punsch nr 593, 181:-