Makrillfilé / sojafilé med färskpotatis och citroncrème

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Makrill är en känslig fisk. Den ska helst ätas alldeles nyfångad. Om du inte kan hitta nyfångad är det bättre att använda fryst. Här grillar jag makrillfiléerna på kolgrill.

6 personer

  • 1-1,2 kg makrillfilé/sojafilé
  • 1 kg färskpotatis
  • 3 dl crème fraiche/sojafraiche
  • 1 citron (rivet skal och saft)
  • salt
  • svartpeppar
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

Makrill

  • Skär bort benraden som sitter mitt i makrillfiléerna (sen ser filéerna ut som ett par byxor)
  • Gnid in fisken med lite rapsolja
  • Vänta med att salt och peppar till strax innan fisken grillas
  • Fisken grillas när potatisen nästan är färdig
  • Grilla fisken först på köttsidan och sedan på skinnsidan på het grill

Sojafilé

  • Gnid in filéerna med rapsolja
  • Krydda gärna med salt och peppar redan nu
  • Grilla filéerna när potatisen är nästan färdig

Citroncème

  • Tvätta citronen noga
  • Riv skalet på rivjärn
  • Pressa citronen
  • Blanda crème fraiche/sojafraiche med citronskal och saft
  • Smaka av med lite salt

 

  • Servera med nykokt potatis

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfri crème fraiche

Vegan

Använd sojafilé och sojafraiche

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd laktosfri crème fraiche

Viktväktare

Använd mager crème fraiche

Fiskätare

Dryckesförslag

Couvent des Jacobins pinot noir nr 5283, 149:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng