Laxpudding
4 personer
- 6,5 hg laxfilé (5 portionsbitar)
- 1,3 kg potatis
- 7 ägg
- 3,5 dl mjölk
- dill (hackad)
- salt
- svartpeppar
- smör/rapsolja till formen
![Laxpudding](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/01/laxpudding-1.jpg)
Gör så här:
- Skär laxen i skivor och salta lätt.
- Skala och skiva potatisen. Koka knappt mjuk.
- Smörj formen och lägg ett lager potatis.
- Lägg ett lager lax. Strö på dill och nymalen svartpeppar.
- Fortsätt med potatis, lax, dill, svartpeppar och potatis.
- Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och svartpeppar.
- Häll äggsmeten över formen.
- Grädda i 200oC i 30-40 minuter till innertemperatur 75oC.
- Servera med gröna ärtor, skirat smör och riven morot.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Använd laktosfritt smör och mjölk
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Vegan
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Använd laktosfritt smör och mjölk
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Viktväktare
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Dryckesförslag
Här kan man ange dryckesförslag om man vill göra det lite dolt.