Laxpudding
4 personer
- 6,5 hg laxfilé (5 portionsbitar)
- 1,3 kg potatis
- 7 ägg
- 3,5 dl mjölk
- dill (hackad)
- salt
- svartpeppar
- smör/rapsolja till formen

Gör så här:
- Skär laxen i skivor och salta lätt.
- Skala och skiva potatisen. Koka knappt mjuk.
- Smörj formen och lägg ett lager potatis.
- Lägg ett lager lax. Strö på dill och nymalen svartpeppar.
- Fortsätt med potatis, lax, dill, svartpeppar och potatis.
- Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och svartpeppar.
- Häll äggsmeten över formen.
- Grädda i 200oC i 30-40 minuter till innertemperatur 75oC.
- Servera med gröna ärtor, skirat smör och riven morot.

Glutenfri

Laktosfri
Använd laktosfritt smör och mjölk

Vegan

IBS
Använd laktosfritt smör och mjölk

Viktväktare

Fiskätare
Dryckesförslag
Dryckesförslag
Här kan man ange dryckesförslag om man vill göra det lite dolt.