Långkål – grönkålsröra
Långkålen får en mustig smak av skinkspad eller grönsaksbuljong. Krämigheten kommer av grädde eller sojavisp.
6-10 personer på buffé
- 800 g grönkål
- 2 dl skinkspad (eller 1 grönskasbuljongtärning och 2 dl vatten)
- 3 dl vispgrädde, matlagningsgrädde eller sojagrädde
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/12/grönkål.jpg)
Gör så här:
- Skölj och ansa grönkålen, ta bort den grova mittnerven och dela bladen i mindre bitar
- Koka grönkålen i skinkspad eller buljong tills den mjuknat
- Häll i grädde eller sojavisp och koka tills grädden nästan kokat in.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Använd laktosfria mjölkprodukter
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Använd sojagrädde och grönsaksbuljong
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Använd laktosfria mjölkprodukter
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Använd magra mjölkprodukter
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik