Långkål – grönkålsröra
Långkålen får en mustig smak av skinkspad eller grönsaksbuljong. Krämigheten kommer av grädde eller sojavisp.
6-10 personer på buffé
- 800 g grönkål
- 2 dl skinkspad (eller 1 grönskasbuljongtärning och 2 dl vatten)
- 3 dl vispgrädde, matlagningsgrädde eller sojagrädde

Gör så här:
- Skölj och ansa grönkålen, ta bort den grova mittnerven och dela bladen i mindre bitar
- Koka grönkålen i skinkspad eller buljong tills den mjuknat
- Häll i grädde eller sojavisp och koka tills grädden nästan kokat in.

Glutenfri

Laktosfri
Använd laktosfria mjölkprodukter

Vegan
Använd sojagrädde och grönsaksbuljong

IBS
Använd laktosfria mjölkprodukter

Viktväktare
Använd magra mjölkprodukter

Fiskätare
Så här läser du symbolerna

Grön
Använd

Gul
Anpassa receptet

Röd
Undvik