Långkålen får en mustig smak av skinkspad eller grönsaksbuljong. Krämigheten kommer av grädde eller sojavisp.

6-10 personer på buffé

  • 800 g grönkål
  • 2 dl skinkspad (eller 1 grönskasbuljongtärning och 2 dl vatten)
  • 3 dl vispgrädde, matlagningsgrädde eller sojagrädde
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Skölj och ansa grönkålen, ta bort den grova mittnerven och dela bladen i mindre bitar
  • Koka grönkålen i skinkspad eller buljong tills den mjuknat
  • Häll i grädde eller sojavisp och koka tills grädden nästan kokat in.

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfria mjölkprodukter

Vegan

Använd sojagrädde och grönsaksbuljong

IBS

Använd laktosfria mjölkprodukter

Viktväktare

Använd magra mjölkprodukter

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng