Långkål – grönkålsröra
Långkålen får en mustig smak av skinkspad eller grönsaksbuljong. Krämigheten kommer av grädde eller sojavisp.
6-10 personer på buffé
- 800 g grönkål
- 2 dl skinkspad (eller 1 grönskasbuljongtärning och 2 dl vatten)
- 3 dl vispgrädde, matlagningsgrädde eller sojagrädde
Gör så här:
- Skölj och ansa grönkålen, ta bort den grova mittnerven och dela bladen i mindre bitar
- Koka grönkålen i skinkspad eller buljong tills den mjuknat
- Häll i grädde eller sojavisp och koka tills grädden nästan kokat in.
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfria mjölkprodukter
Vegan
Använd sojagrädde och grönsaksbuljong
IBS
Använd laktosfria mjölkprodukter
Viktväktare
Använd magra mjölkprodukter
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik