Långbakad fläskkarré med potatisstomp
4 personer
- 600-700 g Fläskkarré (hel bit utan ben)
- 1 gul lök (skivad)
- 1 burk krossade tomater
- 1 vitlöksklyfta (riven eller pressad)
- 2 msk paprikapulver
- 2 msk fransk senap
- 2 dl torrt vitt vin
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- 1 msk olivolja
- 8 hg potatis
- 2 dl mjölk (varm)
- 2 msk smör
- Salt, svartpeppar
![Lök, paprikor, tomater - härliga råvaror!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/ravaror.jpg)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150oC
- Putsa fläskkarrén.
- Häll olivolja i en ugnssäker gryta med lock.
- Lägg fläskkarré och lök i grytan.
- Blanda tomatkross, vitlök, paprika, senap, vitt vin, salt och peppar.
- Häll tomatblandningen över fläskkarré och lök i grytan.
- Ställ in grytan i ugnen med locket på.
- Låt grytan stå i ugnen ca 5 timmar.
- Kolla gärna någon gång under tiden. Om det ser torrt ut – späd med någon dl vatten.
- Skala potatisen och koka tills den är mjuk.
- Mosa tillsammans med mjölken och smöret. Krydda med salt och peppar.
Servera gärna med en sallad
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Använd laktosfri mjölk och smör.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Vegan
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Använd laktosfri mjölk och smör, uteslut lök och vitlök.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Använd mager mjölk och minska smöret.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)