Långbakad fläskkarré med potatisstomp

Alla, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Recept, Varmrätt, Viktväktare

4 personer

  • 600-700 g Fläskkarré (hel bit utan ben)
  • 1 gul lök (skivad)
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta (riven eller pressad)
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk fransk senap
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja

 

  • 8 hg potatis
  • 2 dl mjölk (varm)
  • 2 msk smör
  • Salt, svartpeppar
Lök, paprikor, tomater - härliga råvaror!

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150oC
  • Putsa fläskkarrén.
  • Häll olivolja i en ugnssäker gryta med lock.
  • Lägg fläskkarré och lök i grytan.
  • Blanda tomatkross, vitlök, paprika, senap, vitt vin, salt och peppar.
  • Häll tomatblandningen över fläskkarré och lök i grytan.
  • Ställ in grytan i ugnen med locket på.
  • Låt grytan stå i ugnen ca 5 timmar.
  • Kolla gärna någon gång under tiden. Om det ser torrt ut – späd med någon dl vatten.

 

  • Skala potatisen och koka tills den är mjuk.
  • Mosa tillsammans med mjölken och smöret. Krydda med salt och peppar.

 

Servera gärna med en sallad

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfri mjölk och smör.

Vegan

IBS

Använd laktosfri mjölk och smör, uteslut lök och vitlök.

Viktväktare

Använd mager mjölk och minska smöret.

Fiskätare

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng