Långbakad fläskkarré med potatisstomp
4 personer
- 600-700 g Fläskkarré (hel bit utan ben)
- 1 gul lök (skivad)
- 1 burk krossade tomater
- 1 vitlöksklyfta (riven eller pressad)
- 2 msk paprikapulver
- 2 msk fransk senap
- 2 dl torrt vitt vin
- 1 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- 1 msk olivolja
- 8 hg potatis
- 2 dl mjölk (varm)
- 2 msk smör
- Salt, svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150oC
- Putsa fläskkarrén.
- Häll olivolja i en ugnssäker gryta med lock.
- Lägg fläskkarré och lök i grytan.
- Blanda tomatkross, vitlök, paprika, senap, vitt vin, salt och peppar.
- Häll tomatblandningen över fläskkarré och lök i grytan.
- Ställ in grytan i ugnen med locket på.
- Låt grytan stå i ugnen ca 5 timmar.
- Kolla gärna någon gång under tiden. Om det ser torrt ut – späd med någon dl vatten.
- Skala potatisen och koka tills den är mjuk.
- Mosa tillsammans med mjölken och smöret. Krydda med salt och peppar.
Servera gärna med en sallad
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfri mjölk och smör.
Vegan
IBS
Använd laktosfri mjölk och smör, uteslut lök och vitlök.
Viktväktare
Använd mager mjölk och minska smöret.