Lammstek eller sojafilé
Jag serverar lammsteken eller sojafilén med en rykande varm potatisgratäng
6 personer
- 1,2-1,5 kg benfri lammstek (gärna svensk) / sojafilé
- 3 vitlöksklyftor
- Olivolja
- 1 msk torkad rosmarin
- 1 msk salt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här:
Lammstek
- Sätt på ugnen på 150oC.
- Gör snitt i lammsteken och stoppa in tunna skivor av vitlöken
- Gnid in lammsteken med olivolja, rosmarin, salt och svartpeppar
- Sätt i en stektermometer
- Stek i ugnen till 63oC. innertemperatur (för rosa kött)
- Låt lammsteken vila 20 minuter innan den skärs upp
Sojafilé
- Krydda sojafilén med vitlök, rosmarin, salt och svartpeppar
- Stek filén i olivolja
Till servering
- Servera med potatisgratäng

Glutenfri

Laktosfri

Vegan
Använd sojafilé

IBS
Uteslut vitlöken

Viktväktare

Fiskätare
Använd sojafilé
Så här läser du symbolerna

Grön
Använd

Gul
Anpassa receptet

Röd
Undvik
Dryckesförslag
Fontanafredda Ebbio Nebbiolo nr 22300, 109:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl