Lammstek eller sojafilé
Jag serverar lammsteken eller sojafilén med en rykande varm potatisgratäng
6 personer
- 1,2-1,5 kg benfri lammstek (gärna svensk) / sojafilé
- 3 vitlöksklyftor
- Olivolja
- 1 msk torkad rosmarin
- 1 msk salt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här:
Lammstek
- Sätt på ugnen på 150oC.
- Gör snitt i lammsteken och stoppa in tunna skivor av vitlöken
- Gnid in lammsteken med olivolja, rosmarin, salt och svartpeppar
- Sätt i en stektermometer
- Stek i ugnen till 63oC. innertemperatur (för rosa kött)
- Låt lammsteken vila 20 minuter innan den skärs upp
Sojafilé
- Krydda sojafilén med vitlök, rosmarin, salt och svartpeppar
- Stek filén i olivolja
Till servering
- Servera med potatisgratäng
Glutenfri
Laktosfri
Vegan
Använd sojafilé
IBS
Uteslut vitlöken
Viktväktare
Fiskätare
Använd sojafilé
Så här läser du symbolerna
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Dryckesförslag
Fontanafredda Ebbio Nebbiolo nr 22300, 109:-
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl