Lammfärsbiffar eller sojabiffar med klyftpotatis och tzatziki

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Lammfärsbiffar inlindade i Prosciutto blir saftiga och får smak av skinkan. Jag serverar gärna biffarna med klyftpotatis och tzatziki. Receptet på tzatzikin fick jag av en kock på Kreta för många år sedan. Om dina gäster hellre äter vegansk mat serverar du sojabiffar.

6 personer

Lammfärsbiffar eller färdiga frysta sojabiffar

  • 600g lammfärs
  • 8 skivor Prosciutto
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar från kvarn

Tzatziki

  • 25 cm grovriven gurka
  • 1/4 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor (rivna eller pressade)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl matlagningsyoghurt/sojghurt
  • Salt, svartpeppar

Klyftpotatis

  • 600-700g potatis (t.ex. Asterix)
  • Olivolja
  • Salt
Lammfärsbiffar med tomatsalsa och klyftpotatis.

Gör så här:

Tzatziki

  • Riv gurkan och blanda med salt – låt rinna av i durkslag
  • Blanda ingredienserna till såsen
  • Krama ur gurkan och rör ner i såsen

Klyftpotatis

  • Sätt på ugnen, 225 oC
  • Borsta potatisen och klyfta den.
  • Lägg potatisen i långpanna och ringla lite olivolja över. Salta lätt.
  • Rör om och sätt in i nedre delen av ugnen.

Lammfärsbiffar

  • Krydda lammfärsen med pressad vitlök, nymalen svartpeppar och salt.
  • Forma färsen till 8 biffar och linda en skiva Prosciutto runt.
  • Ta ut plåten med potatisen ur ugnen och rör om och ställ tillbaka.
  • Lägg biffarna i en ugnsform och ställ in i övre delen av ugnen i 10-15 minuter.

Sojabiffar

  • Stek biffarna enligt anvisning på förpackningen

Servering

  • Servera lammfärsbiffarna med tzatziki och klyftpotatis.

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfri yoghurt

Vegan

Använd sojabiffar och sojghurt

IBS

Uteslut vitlöken. Använd laktosfri yoghurt

Viktväktare

Fiskätare

Använd sojabiffar

Dryckesförslag

Fontanafredda Ebbio Nebbiolo nr 22300, 109:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng