Lammfärsbiffar med grovt potatismos
Antal portioner
- 0,6 kg lammfärs
- 1-2 vitlöksklyftor, pressade
- 600-700 g Potatis (gärna mjölig)
- 3-4 dl mjölk
- 2 msk smör
- salt och svartpeppar
Gör så här:
- Sätt på ugnen, 225 oC
- Skala potatisen och koka till den blir mjuk.
- Värm mjölken
- Mosa potatisen med potatisstöt eller ballongvisp
- Rör ner den varma mjölken och smöret
- Krydda lammfärsen med pressad vitlök, nymalen svartpeppar och salt.
- Forma färsen till 8 biffar.
- Lägg biffarna i en ugnsform och ställ in i övre delen av ugnen i 10-15 minuter.
Servera lammfärsbiffarna med potatisstomp och sallad

Glutenfri

Laktosfri
Välj laktosfri mjölk och smör.

Vegan

IBS
Välj laktosfri mjölk och smör, uteslut vitlöken.

Viktväktare

Fiskätare
Dryckesförslag
Dryckesförslag
Här kan man ange dryckesförslag om man vill göra det lite dolt.