Lammfärsbiffar med grovt potatismos
Antal portioner
- 0,6 kg lammfärs
- 1-2 vitlöksklyftor, pressade
- 600-700 g Potatis (gärna mjölig)
- 3-4 dl mjölk
- 2 msk smör
- salt och svartpeppar
Gör så här:
- Sätt på ugnen, 225 oC
- Skala potatisen och koka till den blir mjuk.
- Värm mjölken
- Mosa potatisen med potatisstöt eller ballongvisp
- Rör ner den varma mjölken och smöret
- Krydda lammfärsen med pressad vitlök, nymalen svartpeppar och salt.
- Forma färsen till 8 biffar.
- Lägg biffarna i en ugnsform och ställ in i övre delen av ugnen i 10-15 minuter.
Servera lammfärsbiffarna med potatisstomp och sallad
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Välj laktosfri mjölk och smör.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Vegan
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Välj laktosfri mjölk och smör, uteslut vitlöken.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Viktväktare
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Dryckesförslag
Här kan man ange dryckesförslag om man vill göra det lite dolt.