Lammfärsbiffar med grovt potatismos

Alla, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Varmrätt, Viktväktare

Antal portioner

  • 0,6 kg lammfärs
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • 600-700 g Potatis (gärna mjölig)
  • 3-4 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

  • Sätt på ugnen, 225 oC
  • Skala potatisen och koka till den blir mjuk.
  • Värm mjölken
  • Mosa potatisen med potatisstöt eller ballongvisp
  • Rör ner den varma mjölken och smöret
  • Krydda lammfärsen med pressad vitlök, nymalen svartpeppar och salt.
  • Forma färsen till 8 biffar.
  • Lägg biffarna i en ugnsform och ställ in i övre delen av ugnen i 10-15 minuter.

 

Servera lammfärsbiffarna med potatisstomp och sallad

Glutenfri

Laktosfri

Välj laktosfri mjölk och smör.

Vegan

IBS

Välj laktosfri mjölk och smör, uteslut vitlöken.

Viktväktare

Fiskätare

Dryckesförslag

Dryckesförslag

Här kan man ange dryckesförslag om man vill göra det lite dolt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng