Lakritskola
Var noga med temperaturen när du kokar kola så blir den lagom seg och härlig
ca 50 st
- 5 hg socker
- 5 dl grädde/sojagrädde
- 5 msk ljus sirap
- 2 msk glykos (finns på apoteket)
- 30 g smör/mjölkfritt margarin
- 1 lakritsstång 50 g (finns på apoteket)
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/12/Lakritskola.jpg)
Gör så här:
- Klä en liten form (ca 20 x 30 cm) med bakplåtspapper
- Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull
- Koka blandningen utan lock med omrörning då och då till 120oC (lakritsstången smälter vid ca 110oC )
- Häll upp kolasmeten i formen och låt kallna
- Skär i lagom stora kolabitar
- Förvara i burk med lock och med bakplåtspapper mellan lagren
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Använd laktosfria mjölkprodukter
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Använd mjölkfritt margarin och sojagrädde
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Använd laktosfria mjölkprodukter
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Kanske en?
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Så här läser du symbolerna
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik