Var noga med temperaturen när du kokar kola så blir den lagom seg och härlig

ca 50 st

  • 5 hg socker
  • 5 dl grädde/sojagrädde
  • 5 msk ljus sirap
  • 2 msk glykos (finns på apoteket)
  • 30 g smör/mjölkfritt margarin
  • 1 lakritsstång 50 g (finns på apoteket)
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Klä en liten form (ca 20 x 30 cm) med bakplåtspapper
  • Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull
  • Koka blandningen utan lock med omrörning då och då till 120oC (lakritsstången smälter vid ca 110oC )
  • Häll upp kolasmeten i formen och låt kallna
  • Skär i lagom stora kolabitar
  • Förvara i burk med lock och med bakplåtspapper mellan lagren

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfria mjölkprodukter

Vegan

Använd mjölkfritt margarin och sojagrädde

IBS

Använd laktosfria mjölkprodukter

Viktväktare

Kanske en?

Fiskätare

Så här läser du symbolerna

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng