Här fyller jag ett förgräddat pajskal med smakrik kycklingröra. Servera gärna med en fräsch sallad.

 

6 personer

Pajskal vanligt

  • 250 g smör
  • 6 dl mjöl
  • 6 msk vatten

Pajskal glutenfri

  • 200 g smör
  • 3 dl rena havregryn (glutenfritt)
  • 3 dl majsmjöl
  • 1,5 dl kesella

Fyllning

  • 2 grillade/stekta kycklingar
  • 5 dl crème fraiche
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här

Pajskal

  • Sätt ugnen på 200oC
  • Blanda smör och mjöl (eller havregryn + majsmjöl) till en grynig massa.
  • Tillsätt vatten (och kesella) och blanda ihop till en deg.
  • Dela degen i två delar. Kavla ut mellan bakplåtspapper. Lägg i kylen en stund (eller till nästa dag).
  • Lossa pappret och lägg de utkavlade degbottnarna i två pajformar. Nagga botten.
  • Lägg aluminiumfolie på insidan av pajskalet så inte kanterna rasar ner.
  • Grädda pajskalet i ca 15 minuter tills det är gyllenbrunt och frasigt.

Fyllning

  • Bena ur den grillade/stekta kycklingen och dela köttet i mindre bitar.
  • Ta gärna med skinnet. Det finns mycket smak där.
  • Blanda kycklingen med crème fraiche men spara några fina bitar till garnering.
  • Värm kycklingröran i mikron tills det kokar.
  • Häll kycklingröran i de gräddade pajskalen och garnera med kycklingbitar.

 

Glutenfri

Använd glutenfri pajdeg

Laktosfri

Använd laktosfria mjölkprodukter.

Vegan

Välj vegopaj – se separat recept

IBS

Använd glutenfri pajdeg och laktosfria mjölkprodukter.

Viktväktare

Nja – ta en liten bit.

Fiskätare

Välj laxpaj eller vegopaj – se separat recept.

Dryckesförslag

Vitt vin: Chateau Bonnet nr 4151. 89:-
Rött vin: Briccotondo nr 2773, 89:-
Alkoholfritt: Alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng