Ugnsbakade grönsaker med kyckling eller sojafilé

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Ugnsbakade eller grillade grönsaker passar bra tillsammans med kyckling eller sojafilé

6 personer

  • 7-9 hg  kycklinglårfilé / sojafilé
  • 4 paprikor, gärna olika färger
  • 2 fänkålsstånd
  • 3 schalottenlökar (eller en röd lök)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk oliver, gärna med kärnor
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • salt, svartpeppar
  • 150 g fetaost /sojaost

Till servering

  • Bulgur eller ris
Portabello med belugalinser och chèwre, rostade jordärtskockor och parmesanchip

Gör så här:

Sätt på ugnen 225oC

Ansa grönsakerna och skär i bitar. Lägg i långpanna

Dela kycklinglårfiléerna i bitar. Lägg även kycklingen i långpannan.

Om du använder sojafilé stek den i panna i olivolja.

Fördela riven vitlök och oliver i plåten.

Ringla över olivolja och rör runt.

Salta och mal över svartpeppar.

Stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt (15-20 min)

Ta ut plåten ur ugnen och smula över fetaosten eller sojaosten

Servera gärna med kokt bulgur

Glutenfri

Byt ut bulgur mot ris.

Laktosfri

Använd laktosfri salladsost.

Vegan

Använd sojafilé och sojaost

IBS

Byt ut bulgur mot ris, uteslut vitlök och minska på fänkålen.

Viktväktare

Fiskätare

Använd sojafilé

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng