Ugnsbakade grönsaker med kyckling eller sojafilé
Ugnsbakade eller grillade grönsaker passar bra tillsammans med kyckling eller sojafilé
6 personer
- 7-9 hg kycklinglårfilé / sojafilé
- 4 paprikor, gärna olika färger
- 2 fänkålsstånd
- 3 schalottenlökar (eller en röd lök)
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk oliver, gärna med kärnor
- 2 msk olivolja
- 2 dl torrt vitt vin
- salt, svartpeppar
- 150 g fetaost /sojaost
Till servering
- Bulgur eller ris
Gör så här:
Sätt på ugnen 225oC
Ansa grönsakerna och skär i bitar. Lägg i långpanna
Dela kycklinglårfiléerna i bitar. Lägg även kycklingen i långpannan.
Om du använder sojafilé stek den i panna i olivolja.
Fördela riven vitlök och oliver i plåten.
Ringla över olivolja och rör runt.
Salta och mal över svartpeppar.
Stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt (15-20 min)
Ta ut plåten ur ugnen och smula över fetaosten eller sojaosten
Servera gärna med kokt bulgur
Glutenfri
Byt ut bulgur mot ris.
Laktosfri
Använd laktosfri salladsost.
Vegan
Använd sojafilé och sojaost
IBS
Byt ut bulgur mot ris, uteslut vitlök och minska på fänkålen.
Viktväktare
Fiskätare
Använd sojafilé