Kryddiga äpplen med calvados och vaniljglass

Alla, Dessert, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Vegan, Viktväktare

De svenska äpplena är jättefina nu. Jag steker dem i smör och kryddar med råsocker, kanel, kardemumma och calvados. Till äpplena serverar jag en len vaniljglass.

6 personer

  • 5-8 äpplen (gärna svenska)
  • 3 msk smör/mjölkfritt margarin
  • 3 msk råsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk kardemumma (gärna stött i mortel)
  • 3 msk calvados (kan uteslutas)
  • 6 portioner vaniljglass/vegoglass
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Dela äpplena i tunna klyftor – de behöver inte skalas.
  • Smält smöret i en stekpanna och stek äppleklyftorna
  • Strö över råsocker, kanel och kardemumma och fräs någon minut
  • Häll på calvados och låt puttra någon minut – lite längre om du vill koka bort alkoholen
  • Servera äppleklyftorna med vanilglass

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfritt smör och vaniljglass

Vegan

Använd mjölkfritt margarin och vegoglass

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Byt ut äpplen mot ananas och använd laktosfri glass och smör

Viktväktare

Minska smör och socker till hälften. Servera med mager glass.

Fiskätare

Dryckesförslag

Brännland Iscider nr 2918, 249:- (37 cl)

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng