Kryddig buljong med smördegsfras
En smakrik buljong värmer fint när gästerna kommit in från kylan. Buljongen är spetsad med lite sherry och serveras med smördegsstänger.
6 personer
Buljong
- 7-8 dl mörk köttbuljong eller svampbuljong (egen fond eller köpt)
- 0,5 dl sherry (gärna Alburejo sherry nr 8386, 79:- / 37 cl)
- Svartpeppar, kryddpeppar och salt
Smördegspinnar (eller rostat glutenfritt bröd)
- Smördeg (eventuellt vego)
- Flingsalt
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/11/Buljong.jpg)
Gör så här:
Buljong
- Koka upp buljongen
- Blanda i sherryn
- Krydda med nymalen svartpeppar lite kryddpeppar och eventuellt lite salt
Smördegspinnar
- Sätt ugnen på 200oC
- Kavla ut degen enligt förpackningen.
- Skär degen i remsor
- Pensla med vatten och strö på flingsalt
- Vrid degremsorna och lägg på plåt med bakpapper
- Grädda i ugnen enligt förpackningen,
- Låt svalna
Servering
- Servera med smördegspinnarna
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Glutenfri
Servera buljongen med rostat glutenfritt bröd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Använd mjölkfri smördeg
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Använd svampbuljong och mjölkfri smördeg.
Så här läser du symbolerna
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Servera buljongen med rostat glutenfritt bröd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Byt smördegspinnar mot rostat bröd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Vinförslag: Alburejo sherry nr 8386, 79:- (37 cl)
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl