Kryddig buljong med smördegsfras

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Vegan, Viktväktare

En smakrik buljong värmer fint när gästerna kommit in från kylan. Buljongen är spetsad med lite sherry och serveras med smördegsstänger.

6 personer

Buljong

  • 7-8 dl mörk köttbuljong eller svampbuljong (egen fond eller köpt)
  • 0,5 dl sherry (gärna Alburejo sherry nr 8386, 79:- / 37 cl)
  • Svartpeppar, kryddpeppar och salt

Smördegspinnar (eller rostat glutenfritt bröd)

  • Smördeg (eventuellt vego)
  • Flingsalt
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

Buljong

  • Koka upp buljongen
  • Blanda i sherryn
  • Krydda med nymalen svartpeppar lite kryddpeppar och eventuellt lite salt

Smördegspinnar

  • Sätt ugnen på 200oC
  • Kavla ut degen enligt förpackningen.
  • Skär degen i remsor
  • Pensla med vatten och strö på flingsalt
  • Vrid degremsorna och lägg på plåt med bakpapper
  • Grädda i ugnen enligt förpackningen,
  • Låt svalna

Servering

  • Servera med smördegspinnarna

Glutenfri

Servera buljongen med rostat glutenfritt bröd

Laktosfri

Använd mjölkfri smördeg

Vegan

Använd svampbuljong och mjölkfri smördeg.

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Servera buljongen med rostat glutenfritt bröd

Viktväktare

Byt smördegspinnar mot rostat bröd

Fiskätare

Dryckesförslag

Vinförslag: Alburejo sherry nr 8386, 79:- (37 cl)
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng