Kryddig buljong med smördegsfras
En smakrik buljong värmer fint när gästerna kommit in från kylan. Buljongen är spetsad med lite sherry och serveras med smördegsstänger.
6 personer
Buljong
- 7-8 dl mörk köttbuljong eller svampbuljong (egen fond eller köpt)
- 0,5 dl sherry (gärna Alburejo sherry nr 8386, 79:- / 37 cl)
- Svartpeppar, kryddpeppar och salt
Smördegspinnar (eller rostat glutenfritt bröd)
- Smördeg (eventuellt vego)
- Flingsalt
Gör så här:
Buljong
- Koka upp buljongen
- Blanda i sherryn
- Krydda med nymalen svartpeppar lite kryddpeppar och eventuellt lite salt
Smördegspinnar
- Sätt ugnen på 200oC
- Kavla ut degen enligt förpackningen.
- Skär degen i remsor
- Pensla med vatten och strö på flingsalt
- Vrid degremsorna och lägg på plåt med bakpapper
- Grädda i ugnen enligt förpackningen,
- Låt svalna
Servering
- Servera med smördegspinnarna
Glutenfri
Servera buljongen med rostat glutenfritt bröd
Laktosfri
Använd mjölkfri smördeg
Vegan
Använd svampbuljong och mjölkfri smördeg.
Så här läser du symbolerna
Röd
Undvik
Gul
Anpassa receptet
Grön
Använd
IBS
Servera buljongen med rostat glutenfritt bröd
Viktväktare
Byt smördegspinnar mot rostat bröd
Fiskätare
Dryckesförslag
Vinförslag: Alburejo sherry nr 8386, 79:- (37 cl)
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl