Krustader med skagenröra eller tångkaviar
En snabb och festlig inledning på middagen. Färdiga krustader fylls med skagenröra eller tångkaviar och garneras med dill.
6 personer
- 1 paket minikrustader (24 st)
- 1 burk kräftstjärtar i lag (170 g kräftstjärtar)
- 3 msk crème fraiche
- 3 msk majonnäs
- 2 msk finhackad rödlök
- 3 msk finhackad dill
- Salt
- Chiliflakes
- Pressad lime
Veganskt alternativ
- Tångkaviar
- Sojafraiche
- Plockade dillvippor

Gör så här:
- Hacka kräftstjärtarna grovt
- Blanda majonnäs och crème fraiche och övriga ingredienser till röran
- Smaka av med salt, chili och pressad lime
- Rör ner kräftstjärtarna och fyll krustaderna
- Garnera med dill och servera direkt
Veganskt alternativ
- Fyll krustaderna med tångkaviar och sojafraiche. Garnera med dill och servera direkt.

Grön
Använd

Gul
Anpassa receptet

Röd
Undvik

Glutenfri
Byt krustaderna mot snittar av glutenfritt bröd som rostats lätt i ugnen.

Laktosfri
Använd laktosfri crème fraiche.

Vegan
Använd tångkaviar och sojafraiche.

IBS
Byt krustaderna mot snittar av glutenfritt bröd som rostats lätt i ugnen. Använd laktosfri crème fraiche och uteslut rödlöken i skagenröran.

Viktväktare
Använd mager crème fraiche och lättmajonnäs.

Fiskätare
Dryckesförslag
Vinförslag: Chateau Coucheroy Sauvignon Blanc nr 4136, 129:
Alkoholfritt: Bäst med alkoholfri öl