Jag låter krusbären sitta kvar på busken tills de är alldeles mogna. Då finns det en extra sötma och arom i bären.

6 personer

Pajdeg

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl vetemjöl eller glutenfritt mjöl
  • 250 g smör/mjölkfritt margarin
  • 6 msk vatten

Fyllning

  • 500 g krusbär
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl potatismjöl

Till servering

  • 1 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde/sojavisp
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

Pajdegen

  • Lägg havregryn, mjöl och smör/margarin (i mindre bitar) i en matberedare
  • Kör till en grynig massa
  • Tillsätt vattnet och kör till en deg
  • Kavla ut pajdegen mellan bakplåtspapper och låt sen vila i kylen ca 30 minuter
  • Sätt ugnen på 200 o
  • Flytta över degen i en pajform med ca 30 cm diameter

Fyllningen

  • Strö lite potatismjöl på pajbotten (den blir inte så blöt av bären då).
  • Lägg krusbären i pajbotten (behöver inte förgräddas)
  • Blanda strösocker och resten av potatismjölet och strö över bären. Skaka lite på formen så det fördelas jämnt.

Gräddning

  • Grädda pajen i ca 20 minuter tills den fått fin färg och bären är mjuka

Servering

  • Strö lite florsocker över pajen och servera med vispgrädde eller sojavisp

Glutenfri

Använd glutenfritt mjöl

Laktosfri

Använd laktosfritt smör och laktosfri vispgrädde

Vegan

Använd mjölkfritt margarin och sojavisp

Så här läser du symbolerna

Röd

Undvik

Gul

Anpassa receptet

Grön

Använd

IBS

Använd glutenfritt mjöl och laktosfritt smör och vispgrädde

Viktväktare

Ta en liten bit paj och undvik vispgrädden

Fiskätare

Dryckesförslag

Till pajen är det nog godast med kaffe eller te.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng