Kokta rödbetor med rödlökssmör
Kokta färska rödbetor är verkligen sommarmat. Jag serverar dem som min gudmor alltid gjort: med rört smör och finhackad rödlök.
Antal portioner
- 2 knippor små färska rödbetor
- 100 g smör / mjölkfritt margarin
- 1 rödlök finhackad
- Flingsalt
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/06/Rödbetor-liten.jpg)
Gör så här:
- Tag av blasten från rödbetorna, men låt ca 5 cm vara kvar (rödbetorna tappar inte färgen då). Koka rödbetorna med skalen kvar i ca 20 minuter (stora rödbetor tar längre tid).
- Rör smöret mjukt och blanda med den finhackade löken.
- När rödbetorna är mjuka spolar du dem i kallt vatten en kort stund. Sedan är det lätt att gnida av skalet med händerna – använd gärna plasthandskar.
- Servera rödbetorna med löksmöret och flingsalt.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Använd laktosfritt smör
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Använd mjölkfritt margari
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Använd laktosfritt smör och uteslut löken
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Ta en liten klick smör
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Couvent des Jacobins Pinot Noir nr 5283, 149:-