Kokta rödbetor med rödlökssmör

Alla, Fiskätare, Förrätt, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Vegan, Viktväktare

Kokta färska rödbetor är verkligen sommarmat. Jag serverar dem som min gudmor alltid gjort: med rört smör och finhackad rödlök.

Antal portioner

  • 2 knippor små färska rödbetor
  • 100 g smör / mjölkfritt margarin
  • 1 rödlök finhackad
  • Flingsalt
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Tag av blasten från rödbetorna, men låt ca 5 cm vara kvar (rödbetorna tappar inte färgen då). Koka rödbetorna med skalen kvar i ca 20 minuter (stora rödbetor tar längre tid).
  • Rör smöret mjukt och blanda med den finhackade löken.
  • När rödbetorna är mjuka spolar du dem i kallt vatten en kort stund. Sedan är det lätt att gnida av skalet med händerna – använd gärna plasthandskar.
  • Servera rödbetorna med löksmöret och flingsalt.

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfritt smör

Vegan

Använd mjölkfritt margari

IBS

Använd laktosfritt smör och uteslut löken

Viktväktare

Ta en liten klick smör

Fiskätare

Dryckesförslag

Couvent des Jacobins Pinot Noir nr 5283, 149:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng