Kokta rödbetor med rödlökssmör
Kokta färska rödbetor är verkligen sommarmat. Jag serverar dem som min gudmor alltid gjort: med rört smör och finhackad rödlök.
Antal portioner
- 2 knippor små färska rödbetor
- 100 g smör / mjölkfritt margarin
- 1 rödlök finhackad
- Flingsalt
Gör så här:
- Tag av blasten från rödbetorna, men låt ca 5 cm vara kvar (rödbetorna tappar inte färgen då). Koka rödbetorna med skalen kvar i ca 20 minuter (stora rödbetor tar längre tid).
- Rör smöret mjukt och blanda med den finhackade löken.
- När rödbetorna är mjuka spolar du dem i kallt vatten en kort stund. Sedan är det lätt att gnida av skalet med händerna – använd gärna plasthandskar.
- Servera rödbetorna med löksmöret och flingsalt.
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Glutenfri
Laktosfri
Använd laktosfritt smör
Vegan
Använd mjölkfritt margari
IBS
Använd laktosfritt smör och uteslut löken
Viktväktare
Ta en liten klick smör
Fiskätare
Dryckesförslag
Couvent des Jacobins Pinot Noir nr 5283, 149:-