Kokt piggvar (eller annan hel plattfisk)

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Recept, Varmrätt, Viktväktare

4 pers

  • 1,5-1,8 kg hel piggvar (odlad)
  • 1 citron
  • 2dl torrt vitt vin
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk salt
  • smör
Plattfisk

Gör så här:

Sätt ugnen på 200oC

Skölj fisken och lägg i en långpanna.

Skär citronen i skivor och löken i klyftor och lägg bredvid fisken.

Strö saltet över fisken och häll på vinet.

Täck långpannan med folie.

Koka fisken i ugnen ca 30 minuter (till fiskköttet släpper ryggbenet).

 

Lyft bort det övre skinnet och lyft ut de hela filéerna.

Lyft bort ryggbenet och lyft upp de återstående filéerna.

Lägg fisken på varma tallrikar och servera med skirat smör, sockerärtor och kokt potatis.

Glutenfri

Laktosfri

Använd laktosfritt smör.

Vegan

IBS

Använd laktosfritt smör och uteslut löken

Viktväktare

Lite smör.

Fiskätare

Dryckesförslag

Dryckesförslag

Här kan man ange dryckesförslag om man vill göra det lite dolt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng