Kladdkaka
Receptet till denna härliga kladdkaka har jag fått av Johan. Servera den gärna med vispad grädde.
- 125 g smör
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 1,5 dl vetemjöl / glutenfritt mjöl
- 4 msk kakao
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1 msk snabbkaffepulver
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/05/Kladdkaka.jpg)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150oC
- Smält smöret
- Smörj och bröa en springform
- Vispa ägg och socker
- Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och pulverkaffe
- Rör ner smör och mjölblandningen i äggsmeten
- Häll smeten i formen och grädda ca 20 minuter. Kaka ska vara lös då.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Glutenfri
Använd glutenfritt mjöl
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Laktosfri
Använd laktosfritt smör
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Vegan
Välj en annan efterrätt
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Använd glutenfritt mjöl och laktosfritt smör
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Viktväktare
Denna kakan är inte så mager. Kanske en liten bit utan grädde?
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Fiskätare
Dryckesförslag
Till kladdkakan är det nog godast med kaffe eller te.