Receptet till denna härliga kladdkaka har jag fått av Johan. Servera den gärna med vispad grädde.

  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl / glutenfritt mjöl
  • 4 msk kakao
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 msk snabbkaffepulver
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150oC
  • Smält smöret
  • Smörj och bröa en springform
  • Vispa ägg och socker
  • Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och pulverkaffe
  • Rör ner smör och mjölblandningen i äggsmeten
  • Häll smeten i formen och grädda ca 20 minuter. Kaka ska vara lös då.

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Glutenfri

Använd glutenfritt mjöl

Laktosfri

Använd laktosfritt smör

Vegan

Välj en annan efterrätt

IBS

Använd glutenfritt mjöl och laktosfritt smör

Viktväktare

Denna kakan är inte så mager. Kanske en liten bit utan grädde?

Fiskätare

Dryckesförslag

Till kladdkakan är det nog godast med kaffe eller te.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng