Kladdkaka
Receptet till denna härliga kladdkaka har jag fått av Johan. Servera den gärna med vispad grädde.
- 125 g smör
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 1,5 dl vetemjöl / glutenfritt mjöl
- 4 msk kakao
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1 msk snabbkaffepulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150oC
- Smält smöret
- Smörj och bröa en springform
- Vispa ägg och socker
- Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och pulverkaffe
- Rör ner smör och mjölblandningen i äggsmeten
- Häll smeten i formen och grädda ca 20 minuter. Kaka ska vara lös då.
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Glutenfri
Använd glutenfritt mjöl
Laktosfri
Använd laktosfritt smör
Vegan
Välj en annan efterrätt
IBS
Använd glutenfritt mjöl och laktosfritt smör
Viktväktare
Denna kakan är inte så mager. Kanske en liten bit utan grädde?
Fiskätare
Dryckesförslag
Till kladdkakan är det nog godast med kaffe eller te.