Kall marinerad fläskfilé eller Oumph och färskpotatissallad

Alla, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Varmrätt, Vegan, Viktväktare

Kall marinerad fläskfilé eller Oumph serveras med en färskpotatissallad. Det mesta kan du göra dagen innan. Bara att lägga upp när det är dags för kalaset.

8-10 personer

Fläskfilé eller Oumph

  • 2 kg fläskfilé (putsad) /Oumph naturell
  • 0,5 tsk svartpeppar (mymalen)
  • Olivolja

Marinad 1

  • 6 dl vatten
  • 0,5 dl grovt salt
  • 2 msk torkad timjan
  • 6 vitlöksklyftor (krossade)
  • 1 gul lök (skivad)

Marinad 2

  • 3 citroner, saft och rivet skal
  • 4 msk balsamvinäger
  • 6 vitlöksklyftor (rivna eller pressade)
  • 2-3 droppar tabasco
  • 1  tsk salt
  • 2 tsk honung
  • 2 krm svartpeppar (nymalen)
  • 6 kvistar färsk rosmarin (finhackad)
  • 6 kvistar färsk timjan (finhackad)
  • 6 kvistar bladpersilja (finhackad)
  • 4 dl god olivolja

Färskpotatissallad

  • 2 kg färskpotatis
  • 1 påse ruccola
  • 1 påse babyspenat
  • 5 hg körsbärstomater
  • 1 hg parmesanost
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

Fläskfilé eller Oumph

  • Koka upp Marinad 1 och låt den kallna
  • Sätt ugnen på 125oC
  • Krydda köttet/Oumph med svartpeppar och bryn det runt om i olivolja
  • Om du använder Oumph steker du det färdigt i pannan
  • Lägg köttet i en stekpåse och sätt i en stektermometer
  • Stek i ugnen till 68-70oC innertemperatur.
  • Lägg det varma köttet/Oumph i den kalla lagen i en plastpåse och låt marinera över natten
  • Rör ihop marinad 2
  • Tag upp köttet ur marinad 1 och skiva det
  • Lägg köttet på serveringsfat och skeda över marinad 2 – spara lite till potatisen
    Potatissallad
  • Koka färskpotatisen
  • Dela potatisarna om de är stora
  • Blanda potatisen med marinad 2
  • Dela körsbärstomaterna i halvor
  • Varva potatis, ruccola, spenat och tomater i skålar eller på uppläggningsfat
  • Hyvla över parmesanost

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Glutenfri

Laktosfri

Uteslut parmesanen

Vegan

Använd Oumph Naturell, krydda med svartpeppar och stek i olivolja. Lägg i Marinad 1, tag upp och häll på Marinad 2 vid servering. Uteslut parmesan i salladen.

IBS

Uteslut lök och vitlök

Viktväktare

Ta lite mindre av marinad 2

Fiskätare

Använd Oumph Naturell, krydda med svartpeppar och stek i olivolja. Lägg i Marinad 1, tag upp och häll på Marinad 2 vid servering.

Dryckesförslag

Couvent des Jacobins, Pinot noir nr 5283, 149:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng