Kall lammstek med ljummen potatissallad

Alla, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Recept, Varmrätt, Viktväktare

Lammsteken gör jag dagen innan kalaset. Potatisen kokas och blandas med salladen straxt innan servering.

6 personer

Lammsteken

  • 1,2-1,5 kg benfri lammstek (gärna svensk)
  • 3 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 1 msk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar

Potatissallad

  • 6 – 8 hg potatis (gärna färskpotatis)
  • ca 140 g pesto
  • 1 påse ruccola

Vegansk variant

  • 3 påsar Oumph
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

Lammsteken

  • Sätt på ugnen 150o C
  • Gör snitt i lammsteken och stoppa in tunna skivor av vitlöken
  • Gnid in steken med olivolja, rosmarin, salr och svartpeppar
  • Sätt i en stektermometer
  • Stek i ugnen till 63o C innertemperatur (för rosa kött)
  • Låt lammsteken kallna
  • Skär den kalla steken i tunna skivor och servera med potatissalladen

Potatissalladen

  • Skala potatisen om du använder vinterpotatis eller tvätta färskpotatisen
  • Koka potatisen och blanda med pesto
  • Varva ruccola och potatis i en skål

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Glutenfri

Laktosfri

Vegan

Använd Oumph

IBS

Uteslut vitlöken och byt peston mot en god olivolja.

Viktväktare

Fiskätare

Använd Oumph

Dryckesförslag

Fontanafredda Barbaresco nr 75182, 169:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng