Kall lammstek med ljummen potatissallad
Lammsteken gör jag dagen innan kalaset. Potatisen kokas och blandas med salladen straxt innan servering.
6 personer
Lammsteken
- 1,2-1,5 kg benfri lammstek (gärna svensk)
- 3 vitlöksklyftor
- Olivolja
- 1 msk torkad rosmarin
- 1 msk salt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
Potatissallad
- 6 – 8 hg potatis (gärna färskpotatis)
- ca 140 g pesto
- 1 påse ruccola
Vegansk variant
- 3 påsar Oumph

Gör så här:
Lammsteken
- Sätt på ugnen 150o C
- Gör snitt i lammsteken och stoppa in tunna skivor av vitlöken
- Gnid in steken med olivolja, rosmarin, salr och svartpeppar
- Sätt i en stektermometer
- Stek i ugnen till 63o C innertemperatur (för rosa kött)
- Låt lammsteken kallna
- Skär den kalla steken i tunna skivor och servera med potatissalladen
Potatissalladen
- Skala potatisen om du använder vinterpotatis eller tvätta färskpotatisen
- Koka potatisen och blanda med pesto
- Varva ruccola och potatis i en skål

Grön
Använd

Gul
Anpassa receptet

Röd
Undvik

Glutenfri

Laktosfri

Vegan
Använd Oumph

IBS
Uteslut vitlöken och byt peston mot en god olivolja.

Viktväktare

Fiskätare
Använd Oumph
Dryckesförslag
Fontanafredda Barbaresco nr 75182, 169:-