Kall lammstek med ljummen potatissallad
Lammsteken gör jag dagen innan kalaset. Potatisen kokas och blandas med salladen straxt innan servering.
6 personer
Lammsteken
- 1,2-1,5 kg benfri lammstek (gärna svensk)
- 3 vitlöksklyftor
- Olivolja
- 1 msk torkad rosmarin
- 1 msk salt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
Potatissallad
- 6 – 8 hg potatis (gärna färskpotatis)
- ca 140 g pesto
- 1 påse ruccola
Vegansk variant
- 3 påsar Oumph
Gör så här:
Lammsteken
- Sätt på ugnen 150o C
- Gör snitt i lammsteken och stoppa in tunna skivor av vitlöken
- Gnid in steken med olivolja, rosmarin, salr och svartpeppar
- Sätt i en stektermometer
- Stek i ugnen till 63o C innertemperatur (för rosa kött)
- Låt lammsteken kallna
- Skär den kalla steken i tunna skivor och servera med potatissalladen
Potatissalladen
- Skala potatisen om du använder vinterpotatis eller tvätta färskpotatisen
- Koka potatisen och blanda med pesto
- Varva ruccola och potatis i en skål
Grön
Använd
Gul
Anpassa receptet
Röd
Undvik
Glutenfri
Laktosfri
Vegan
Använd Oumph
IBS
Uteslut vitlöken och byt peston mot en god olivolja.
Viktväktare
Fiskätare
Använd Oumph
Dryckesförslag
Fontanafredda Barbaresco nr 75182, 169:-