Kall lammstek med ljummen potatissallad
Lammsteken gör jag dagen innan kalaset. Potatisen kokas och blandas med salladen straxt innan servering.
6 personer
Lammsteken
- 1,2-1,5 kg benfri lammstek (gärna svensk)
- 3 vitlöksklyftor
- Olivolja
- 1 msk torkad rosmarin
- 1 msk salt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
Potatissallad
- 6 – 8 hg potatis (gärna färskpotatis)
- ca 140 g pesto
- 1 påse ruccola
Vegansk variant
- 3 påsar Oumph
![OBS! Viktigt att fylla i!](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/05/lammstek.jpg)
Gör så här:
Lammsteken
- Sätt på ugnen 150o C
- Gör snitt i lammsteken och stoppa in tunna skivor av vitlöken
- Gnid in steken med olivolja, rosmarin, salr och svartpeppar
- Sätt i en stektermometer
- Stek i ugnen till 63o C innertemperatur (för rosa kött)
- Låt lammsteken kallna
- Skär den kalla steken i tunna skivor och servera med potatissalladen
Potatissalladen
- Skala potatisen om du använder vinterpotatis eller tvätta färskpotatisen
- Koka potatisen och blanda med pesto
- Varva ruccola och potatis i en skål
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Grön
Använd
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Gul
Anpassa receptet
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/red.png)
Röd
Undvik
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Glutenfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Laktosfri
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Vegan
Använd Oumph
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
IBS
Uteslut vitlöken och byt peston mot en god olivolja.
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/green.png)
Viktväktare
![](https://kajsasmatspecial.se/wp-content/uploads/2017/03/yellow.png)
Fiskätare
Använd Oumph
Dryckesförslag
Fontanafredda Barbaresco nr 75182, 169:-