Jordgubbspaj med vaniljglass

Alla, Dessert, Fiskätare, Glutenfri, IBS, Laktosfri, Nyheter, Recept, Vegan, Viktväktare

Här har jag gjort portionspajer av söta svenska jordgubbar. Om du hellre vill göra en stor paj går det naturligtvis lika bra.

6 personer

Pajdeg

  • 125 g smör/mjölkfritt margarin
  • 3 dl vetemjöl/glutenfria havregryn
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 1 l jordgubbar
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Till servering

  • 1 l vaniljglass
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Mixa mjöl/havregryn med fettet till en grynig massa
  • Tillsätt vatten och blanda till en jämn deg
  • Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper
  • Låt vila i kylen ca 30 minuter
  • Sätt ugnen på 200oC
  • Dela den utkavlade degen i 6 delar
  • Skiva jordgubbarna och lägg mitt på degbitarna
  • Blanda socker och potatismjöl och strö över jordgubbarna
  • Vik in kanterna över jordgubbarna
  • Grädda pajerna i 15-20 minuter tills pajdegen fått fin färg
  • Strö lite florsocker över pajerna vid serveringen
  • Servera med vaniljglass

 

  • Om du hellre vill grädda en stor paj går det naturligtvis bra. Öka då tiden något.

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Glutenfri

Använd glutenfria havregryn

Laktosfri

Använd laktosfritt smör/mjölkfritt margarin och laktosfri vaniljglass

Vegan

Använd mjölkfritt margarin och vego vaniljglass

IBS

Använd glutenfria havregryn samt laktosfritt smör och vaniljglass

Viktväktare

Ta hellre jordgubbarna som de är till glassen

Fiskätare

Dryckesförslag

Asti Cinzano mousserande nr 7711, 79:-

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng