Hallonpaj med vaniljsås
En härlig hallonpaj får avsluta middagen
6 personer
- 4 hg hallon
- 3-4 msk socker
- 1 msk majzena
- 4,5 dl havregryn
- 5 msk socker
- 120 g smör
6 portioner vaniljsås
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225oC.
- Lägg hallonen i en pajform och strö över sockret blandat med majzena.
- Blanda havregryn, socker och smör till en smuldeg. Strö över hallonen.
- Grädda i ugnen ca 20 minuter (täck med folie om ytan börjar bli mörk innan hallonen är färdiga).
Glutenfri
Använd glutenfria havregryn.
Laktosfri
Använd laktosfritt smör och vaniljsås.
Vegan
Använd mjölkfritt smör och vaniljsås.
IBS
Använd glutenfria havregryn och laktosfritt smör och vaniljsås.
Viktväktare
Ta en liten bit.
Fiskätare
Dryckesförslag
Här är det nog godast med kaffe eller te