Till kaffet en frisk hallonmoussetårta. Gör tårtan dagen innan kalaset men spara garneringen till före servering.

8-10 bitar

Botten

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl / glutenfritt mjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 100 g smör/mjölkfritt margarin

Mousse

  • 3 dl hallonpuré (ca 5 hg hallon)
  • 1 dl socker
  • 6 st gelatinblad / 2 tsk agaragar
  • 5 dl vispgrädde / sojavisp

Garnering

  • Färska hallon
  • Blad av citronmeliss
OBS! Viktigt att fylla i!

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150oC
  • Klä en rund form med löstagbar kant (diameter ca 24 cm) med bakplåtspapper
  • Lättast att lägga i en rund botten av papper + en remsa runt kanten
  • Blanda alla torra ingredienser
  • Rör i smör/mjölkfritt margarin (halvsmält i mikron)
  • Bred ut smeten i botten på formen och grädda i ca 20 minuter
  • Låt botten kallna
  • Tag bort kanten på formen och lyft försiktigt tårtbotten från formen
  • Låt remsan runt kanten vara kvar
  • Tag bort bakplåtspappret under havrebotten och lägg tillbaka i formen
  • Sätt tillbaka kanten runt tårtbotten
  • Koka upp hallonen och låt koka ca 1 minut
  • Passera hallonen till puré genom en sil
  • Koka hallonpurén med sockret tills det smält
  • Om du använder gelatin – låt gelatinbladen ligga i blöt i vatten en stund
  • Rör ner gelatin eller agaragar
  • Om du använder agaragar: Koka upp tills pulvret är helt löst och koka lite till
  • Låt hallonpurén svalna medan du vispar grädden
  • Rör först ner lite av grädden och sedan resten i omgångar till en jämn smet
  • Häll moussen över havrebotten
  • Täck över formen och ställ i kylen över natten (eller minst 4 timmar)
  • Garnera med färska hallon och citronmeliss vid servering

Grön

Använd

Gul

Anpassa receptet

Röd

Undvik

Glutenfri

Använd glutenfritt mjöl och havregryn

Laktosfri

Använd laktosfria mjölkprodukter

Vegan

Använd mjölkfritt margarin, vispbar sojagrädde och agaragar

IBS

Använd glutenfritt mjöl och havregryn samt laktosfria mjölkprodukter

Viktväktare

En liten bit kanske?

Fiskätare

Dryckesförslag

Till tårtan serveras kaffe eller te och kanske en avec

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng